Matthäus Passion
grid_top

Matthäus Passion

Muzikale bezinning en tijdloze schoonheid

Een intensere manier om de lijdenstijd te beleven dan via de muziek van Bach is er bijna niet. Elk jaar weer grijpen duizenden mensen, religieus of niet, een uitvoering van Bachs Matthäus Passion aan om zich te bezinnen, om de betekenis van leven en dood te overdenken. Of gewoon om .. (meer)

Nationale allure, internationale ambitie

Orkest van het Oosten beperkt zich niet tot de landsgrenzen. Naast nationale evenementen staat Orkest van het Oosten ook internationaal bekend om zijn kwaliteit. Mede daardoor heeft het orkest succesvolle tournees gemaakt naar onder andere Amerika, Engeland, Spanje, de Canarische Eilanden en China. 
 
Nationaal
Tijdens de opening van de nieuwbouw van Museum de Fundatie door Prinses Beatrix verzorgden de musici van Orkest van het Oosten de muzikale begeleiding. Daarnaast werden klassieke en licht-klassieke werken van het orkest opgevoerd in twee openluchtconcerten tijdens het culturele evenement ‘Kunst in het Volkspark’. In september vindt er wederom een openluchtconcert plaats. Ditmaal bij Landgoed De Wilmersberg waarbij het thema ‘Filmmuziek’ centraal staat. 
 
Internationaal
Onlangs heeft China kennisgemaakt met Orkest van het Oosten . Tijdens de China tour bezocht het orkest zes Chinese miljoenensteden, waar naast de bekende werken ook Hollandse klassiekers werden opgevoerd. De volgende internationale reis dient zich alweer aan. Tijdens het wereldberoemde operafestival in St. Moritz, van 29 juni tot en met 13 juli, begeleidt het orkest de opera Don Giovanni van Mozart. 
 
De internationale activiteiten van Orkest van het Oosten zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Tan Dun, de wereldwijd geroemde componist en dirigent, zich onlangs als honorair gast-dirigent verbonden aan het orkest. Daarnaast zijn de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar internationale samenwerkingspartners van Orkest van het Oosten .

Chef-dirigent Jan Willem de Vriend is een veel gevraagd gast-dirigent. Hij dirigeerde onder andere in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Zweden, China en Australië. De CD-opnames van alle Beethoven-symfonieën onder leiding van De Vriend gaan de hele wereld over. De Beethoven CD-box wordt internationaal goed ontvangen met lovende recensies.

Radio 4 sfeerverslag China Tour 2013
RTV Oost reportage China Tour 2013


X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.