Don Giovanni

Don Giovanni

Klassieker uit het operarepertoire
Regie:  Johanne Davis
Muzikale leiding:  Julia Jones
Orkest van het Oosten
print
Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart – Don Giovanni 

Don Giovanni hoort samen met Così fan tutte en Le nozze di Figaro tot de 'grote Italiaanse drie' van Mozart en daarmee tot de absolute top van zijn oeuvre. De Nederlandse Reisopera brengt deze geliefde klassieker uit het operarepertoire in de Nederlandse theaters, begeleid door het Orkest van het Oosten.

De rokkenjager Don Giovanni heeft zijn zinnen gezet op Donna Anna, de dochter van de Commendatore. Deze verleidingspoging mislukt en de Commendatore daagt Don Giovanni uit tot een duel. De oude man wordt dodelijk verwond. Don Giovanni slaat, samen met zijn knecht Leporello, op de vlucht. Donna Anna en haar verloofde Don Ottavio zweren deze moord op haar vader te zullen wreken.  Ondertussen is  Donna Elvira op zoek naar Don Giovanni, haar geliefde met wie ze ooit getrouwd was.

Nadat Don Giovanni heeft geprobeerd het boerenmeisje Zerlina het hof te maken, krijgt hij het letterlijk met haar man Masetto aan de stok. In zijn vlucht belandt Don Giovanni op het kerkhof. Daar nodigt hij in zijn overmoed het standbeeld van de Commendatore uit voor het avondeten. Tot zijn verbazing aanvaardt het standbeeld de uitnodiging en sommeert Don Giovanni berouw te tonen. Don Giovanni weigert dat en wordt door vlammen vanuit de hel verzwolgen, gewroken voor zijn daden.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.