Ed Spanjaard dirigeert Tawfiq en Berlioz

Ed Spanjaard dirigeert Tawfiq en Berlioz

Orkest van het Oosten i.s.m. Het Gelders Orkest
dirigent: Ed Spanjaard
print
entreeabonnement
Programma:
H. Tawfiq - Unificazione
H. Berlioz - Symphonie fantastique

Met zijn Symphonie fantastique schreef Berlioz één van de meest revolutionaire muziekstukken uit de negentiende eeuw. Hij componeerde het werk om de liefde te winnen van een actrice die hij in Parijs had zien spelen. Maar het is vooral een muzikale autobiografie van een componist die geobsedeerd is door zijn geïdealiseerde liefde. Om zijn intense geluk, dromen en gekmakende angst uit te drukken schrijft Berlioz een meeslepende partituur voor een orkestbezetting van tot dan toe ongekende grootte. Het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest bundelen hiervoor hun krachten.

Ook de Koerdisch-Nederlandse componist Hawar Tawfiq maakt een indrukwekkend muzikaal statement met zijn groot bezette orkestwerk ‘Unificazione’ (‘Eenwording’). Hierin komen westerse muzikale wegen en Koerdische klanken samen. Tawfiq: “Beethovens  grootste symfonie sprak hier al over: ‘Alle Menschen werden Brüder’. Iedereen wordt verenigd, we zijn allemaal afkomstig van dezelfde aarde en liefde brengt ons bij elkaar en maakt ons sterker. Dat is eenwording.”

Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Bart de Graaf.

Bij dit concert kunt u bij het werk van Tawfiq gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek. Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

 

Unificazione For Orchestra and Electronics by Hawar Tawfiq
Hawar Tawfiq bij Podium Witteman
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.