Koorbegeleiding SKE - Jenkins

Koorbegeleiding SKE - Jenkins

print

‘Sing! The Music was given’ luidt de titel van de meest recent compositie voor groot orkest, mezzo-sopraan en koor, geschreven door Sir Karl Jenkins. De uit Wales afkomstige componist is een begrip in de internationale muziekwereld. Zijn muziek heeft een geheel eigen karakter waarmee hij een breed publiek, van jong tot oud, aanspreekt.

‘Sing! The Music was Given’ is opgebouwd rond een gedicht van de Ierse dichter/zanger/satiricus en politiek propagandist Thomas Moore [1779-1852]. Verdere teksten zijn van Carol Barrat, Basho Matsuo, Walt Whitman en ontleend aan de Bijbel en uit het traditionele Zuid-Afrikaanse Zulu. Het werk bestaat uit acht delen. De uitvoering wordt verzorgd door het Orkest van het Oosten en een speciaal getraind projectkoor onder leiding van Armanda ten Brink. Als soliste is Eline Harbers aangetrokken.

De Europese première zal in Duitsland en Nederland worden gepresenteerd. Indien het hem mogelijk is, zal Karl Jenkins daarbij als ‘Guest of Honor’ aanwezig zijn.

 

Deze Jenkins-première is een initiatief van de Stichting International Culture Promotion-ICP. Samenwerkingspartners zijn het Orkest van het Oosten, Musikschule Niedergrafschaft en o.a. de Landkreis Grafschaft Bentheim. Het project word mede ondersteund door de Euregio door middel van het Interreg-programma. Daarnaast zijn voor de realisatie verschillende fondsen en sponsoren in Nederland en Duitsland aangeschreven.

 

 

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.