URENCO

A A A print
Bij URENCO in Almelo maken we ‘brandstof’ voor kerncentrales: splijtstof. Dit doen we door uranium te verrijken met ultracentrifuges. Op deze manier produceren we ook stabiele (niet radioactieve) isotopen voor medische en industriële toepassingen.

Uranium
URENCO’s product voor kerncentrales heet lichtverrijkt uranium, omdat er iets meer splijtbaar uranium in zit dan wanneer het zo uit de grond komt. Dat is nodig om elektriciteit op te kunnen wekken in een kerncentrale. Nederland is een belangrijke leverancier van splijtstof voor kerncentrales over de hele wereld.

Stabiele isotopen
URENCO’s stabiele isotopen worden gebruikt om straling te verminderen in kernreactoren. Of om lasnaden en constructiefouten in metaal op te sporen. In ziekenhuizen worden onze stabiele isotopen gebruikt om diagnoses te stellen, tumoren te behandelen en pijn te bestrijden.

URENCO in Nederland
URENCO gebruikt voor haar verrijkingsproces ultracentrifuges, hightech machines die ons zusterbedrijf Enrichment Technology te Almelo produceert. Samen bieden wij werkgelegenheid voor zo’n 1100 (midden- en hoogopgeleide) mensen. Hiermee zijn we één van de grootste werkgevers in Twente. Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden en ruime ontplooiing- en ontwikkelingskansen biedt URENCO een venster op de wereld van de moderne nucleaire technologie. Een carrière binnen URENCO richt zich niet alleen op de verrijking van uranium, maar ook op de verrijking van inzichten en ervaringen.

URENCO Group
URENCO in Almelo is onderdeel van de internationale URENCO Group. Wij hebben vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. URENCO vormt een belangrijke schakel in de productie van betaalbare elektriciteit zonder CO2-uitstoot. Met een marktaandeel van zo’n 25% is de URENCO Group één van de grootste aanbieders van lichtverrijkt uranium. En onze verrijkingscapaciteit groeit nog steeds.

Klik hier voor de site van URENCO.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.