Talentontwikkeling

A A A print
Het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest hebben een belangrijke rol binnen talentontwikkeling in Oost-Nederland. Met de Het Gelders Orkest & Orkest van het Oosten Academy bieden beide organisaties plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, die deelnemen aan producties terwijl ze worden gecoacht door professionals.

Talentontwikkeling orkestmusici
Het Landsdeel Oost-Nederland is een vestigingsplaats voor diverse instellingen die talentontwikkeling van orkestmusici stimuleren. Het JeugdOrkest Nederland (JON, 14-19 jaar) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO, 18-26 jaar) slaan de brug tussen opleiding en orkestpraktijk. Vrijwel alle Nederlandse orkestmusici hebben in één van beide en vaak in beide jeugdorkesten gezeten. Deze jeugdorkesten hebben een nationale taak, voor jonge musici van alle conservatoria en voor alle orkesten.
 
De Academy
Beide orkesten vormen een belangrijke schakel in bovenstaand ontwikkelingstraject. Gedurende een volledig concertseizoen bieden Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten binnen de Academy plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, die deelnemen aan producties terwijl ze worden gecoacht door de orkestmusici.
De deelnemers van de Academy zijn zelf bevoegd en verantwoordelijk om in overleg met de betreffende groepsaanvoerder een maatwerkpakket samen te stellen op welke wijze de coaching plaatsvindt. Hierbij valt te denken aan individuele les, proefspeltraining of een mentale training. Naast deze coaching spelen de jonge talenten bij geselecteerde projecten mee en nemen ze deel aan zowel repetities en concerten onder het motto: coaching on the job.

De talenten
In seizoen 2018-2019 nemen Louise van Tuijl (altviool), Louis van der Mespel (contrabas), Marta Fossas i Mallorqui (contrabas) en Francisco España (cello) deel aan de Academy. 
 
 

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.