Peter Bogaert

« Naar orkestpagina

Peter Bogaert

Plaatsvervangend concertmeester Peter Bogaert begint al op jonge leeftijd viool en piano te studeren. Op zijn negentiende start hij zijn vioolstudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij István Párkányí. Tegelijk studeert Peter compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor zowel viool als compositie volgt hij bij gerenommeerde musici masterclasses. In Basel en Berlijn krijgt hij van Raphael Oleg en Rainer Sonne aanvullende vioolstudies. Nog steeds verdiept hij zich, tegenwoordig onder begeleiding van Gordan Nikolic.

Als gepassioneerd kamermusicus en pleitbezorger van het hedendaagse repertoire volgt Peter ook lessen bij Walter Levin, Eberhard Felts en leden van het Artemis Kwartet, Alban Berg Kwartet en Cleveland Kwartet.

Peter is lid van het Valerius Ensemble en speelt regelmatig als aanvoerder en concertmeester bij de Deutsch-Niederländische Kammerphilharmonie, het Brabants Orkest en Combattimento Consort Amsterdam. Als leidend concertmeester is hij verbonden aan het Kamerorkest van Orkest van het Oosten .

Verder arrangeert Peter verschillende tango's van Astor Piazzolla voor het Valerius Ensemble, en een kwartet van Paganini voor altviool en strijkorkest voor het Kamerorkest.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.