Michael Rein

« Naar orkestpagina

Michael Rein

Aken is de plek waar de muzikale wortels van Michael Rein liggen. Zijn leven is gekenmerkt door grenzeloosheid. Geboren in Duitsland, gestudeerd in Stuttgart, Freiburg, Essen en Londen en nu woonachtig in Nederland.

Zeven jaar is Michael als hij zijn eerste vioolles krijgt. Na de middelbare school zet hij zijn vioolstudie voort in Stuttgart en Freiburg waar hij les had van onder andere Magdalena Rezler en Hansheinz Schneeberger. Daarna volgde Michael de Advanced Solo Studies aan de Guildhall School in Londen bij Yfrah Neaman.

Gedurende zijn studie speelt Michael in de Jungen Deutschen Philharmonie en het internationale studentenorkest Shira in Israel. Hij speelde als stagiair bij de Stuttgarter Philharmonikern en ook als remplacent bij het Kölner Gürzenich-Orchester en het Sinfonieorchester Wuppertal.

In 2004 begint hij bij Orkest van het Oosten en wordt direct lid van het Valerius-Ensemble. Hij is mede-oprichter en artistiek leider van het in 2006 opgerichte Kamerorkest. Zijn nieuwste uitdaging is dirigeren: sinds april 2009 is Michael vaste dirigent van het Euregio-Kammerorchester Ahaus.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.