Michael Rein

« Naar orkestpagina

Michael Rein

Aken is de plek waar de muzikale wortels van Michael Rein liggen. Zijn leven is gekenmerkt door grenzeloosheid. Geboren in Duitsland, gestudeerd in Stuttgart, Freiburg, Essen en Londen en nu woonachtig in Nederland.

Zeven jaar is Michael als hij zijn eerste vioolles krijgt. Na de middelbare school zet hij zijn vioolstudie voort in Stuttgart en Freiburg waar hij les had van onder andere Magdalena Rezler en Hansheinz Schneeberger. Daarna volgde Michael de Advanced Solo Studies aan de Guildhall School in Londen bij Yfrah Neaman.

Gedurende zijn studie speelt Michael in de Jungen Deutschen Philharmonie en het internationale studentenorkest Shira in Israel. Hij speelde als stagiair bij de Stuttgarter Philharmoniker en ook als remplacent bij het Kölner Gürzenich-Orchester en het Sinfonieorchester Wuppertal.

In 2004 begint hij bij Orkest van het Oosten en wordt direct lid van het Valerius-Ensemble. Hij was mede-oprichter en artistiek leider van het in 2006 opgerichte Kamerorkest "Sinfonietta Aurora". In het Museum Twentse Welle (nu Museumfabriek) organiseerde hij twee seizoenen een innovatieve serie van nachtconcerten die dwarsverbanden met de museumcollectie en andere kunstvormen legde. 

Deze ervaring is de opmaat voor een nieuw muzikaal avontuur, Michael legt zich toe op orkestdirectie. Hij begint als vaste dirigent van het Euregio-Sinfonieorchester Ahaus en besluit om het vak ook op Conservatoriumniveau te studeren. Onder zijn docenten op het Conservatorium in Maastricht zijn er ook een aantal die de afgelopen jaren als gastdirigent met het Orkest van het Oosten optraden, bijvoorbeeld Jan Stulen, Enrico Delamboye en Arjan Tien. In 2019 studeert hij af met zijn Masters-diploma.

Michael stond al op de bok voor orkesten in Duitsland, Nederland, Spanje, Italië, Finland en Brazilië. Voormalig chef-dirigent van het Orkest van het Oosten, Jan Willem de Vriend, nam hem als assistent-dirigent mee naar het prestigieuze festival in Schwetzingen (D) en hij werkte als assistent bij het Jeugd Orkest Nederland.

Hij heeft een persoonlijk band met Zuid-Amerika: zijn vrouw Tania Prates-Rein komt uit Brazilië en met het Valerius-Ensemble en het Emsland-Ensemble speelde hij vele keren in verschillende landen zoals Brazilië, Chili en Bolivia. Maar hij bezoekt deze landen ook graag tijdens zijn vakantie.

Michael bespeelt een viool van Camillo Camilli (1740) die hij in bruikleen heeft van het Jaap van Zweden-Ferdinand Fransen Fonds.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.