Robert Windak

« Naar orkestpagina

Robert Windak

Robert Windak wordt geboren in Krakau, Polen, waar hij muziek studeert aan de Muziekacademie. In 1986 sloot hij zijn studie af met het viooldiploma uitvoerend musicus met de hoogste onderscheiding.

Op verschillende festivals van Poolse muziek in Hamburg en Nürnberg trad Robert op als vioolsolist. Naast de solo optredens speelde hij bij het Radiosymfonie Orkest Krakau, het kamerorkest Capella Cracoviensis en het Muziektheater. Hiermee reist Robert in die periode de hele wereld over naar landen als Australië, Argentinië, Cuba, Rusland, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk en Griekenland.

In 1990 besluit Robert zich aan te sluiten bij het Orkest van het Oosten, waar hij sindsdien aanvoerder van de tweede vioolgroep is. Daarnaast heeft Robert zich toegelegd op het geven van vioolrecitals en kamermuziekconcerten. Hij is eerste violist van het Valerius Ensemble, waarmee hij concerteert in heel Nederland. Robert bespeelt een bijzondere viool van M. Deconet uit 1764, die ter beschikking is gesteld door Stichting Van Zweden-Fransen.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.