Judith Glas-ten Cate

« Naar orkestpagina

Judith Glas-ten Cate

Al drie generaties lang wordt er op hoog niveau muziek gemaakt in de familie van Judith Glas-ten Cate. Opa, tantes en vader speelden allemaal verdienstelijk op verschillende instrumenten. Zelf begint Judith op de blokfluit en maakt op haar twaalfde de overstap naar de viool. Binnen een jaar speelt ze in verschillende orkesten zoals het Regionaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest.

Naast haar studie aan de conservatoria van Den Haag (bij Qui van Woerdekom), Groningen en Zwolle (bij Jan Hulst), volgt Judith muziekcursussen in binnen- (een masterclass bij Herman Krebbers en in Rolduc) en buitenland (Dartington Summer School of Music, Exeter, Engeland).

Viktor Liberman en Maurits van den Berg geven na haar studie nog extra privéles om meer vaardigheden in het orkestspel te krijgen naast het gangbare vioolrepertoire. Ze krijgt uiteindelijk een baan in het Overijssels Filharmonisch Orkest. Uiteindelijk is het orkest Orkest van het Oosten geworden. Judith hoopt hier nog vele jaren te kunnen spelen.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.