Annemarie van Viegen

« Naar orkestpagina

Annemarie van Viegen

Annemarie van Viegen doet haar eerste ervaring met viool op bij Elena Lascae op de muziekschool in Leiderdorp. In de vijfde klas van de het gymnasium wordt ze aangenomen op de speciale vooropleiding (Jong Talent Klas) van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Annemarie krijgt dan les van Mireille van der Wart. Gevolgd door een bacheloropleiding bij Janet Krause en een masteropleiding aan de Messiaen Academie bij Skye Carman.

Naast orkestprojecten op het conservatorium heeft Annemarie zeven jaar in het Viotta Jeugdorkest gespeeld, waarvan het laatste jaar als concertmeester. Ze speelt in de studieperiode verder in het Nationaal Jeugdorkest, het Nederlands Strijkersgilde (concertmeester) en het Rotterdams Kamer Orkest. Met het European Union Youth Orchestra maakte ze onder andere tournees naar Azië. Tevens maakt Annemarie deel uit van Ensemble Alondra waarmee ze regelmatig concerten geeft.

In Enschede krijgt Annemarie de kans om stage te lopen bij het Orkest van het Oosten. Voor haar kwam een droom uit; spelen in een orkest. De stage beviel zo goed dat Annemarie vanaf augustus 2010 als tweede violist speelt bij het orkest.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.