Eva Suslikova

« Naar orkestpagina

Eva Suslikova

Na acht jaar viool te hebben gespeeld, stapt de veertienjarige Eva Šušlíková over op altviool. De passie voor de muziek zit erg diep en na haar middelbare school besluit ze om verder te gaan als professioneel musicus. Eva studeert in 1998 op het Janáček Conservatorium in Ostrava (Tsjechië) dat ze in 2004 afrondt. Ze vervolgt haar studie aan de Hochschule für Musik Carl Maria von Weber in Dresden bij Prof. Vladimir Bukac. Daar behaalt ze het Docerend Musicus diploma en het Uitvoerend Musicus diploma.

Tijdens haar studie krijgt Eva verscheidene studiebeurzen toegekend: Stipendium der Brücke/Most Stiftung, DAAD, Carl-Maria von Weber Stipendium van de Stiftung für Kunst und Kultur der Ostsächsische Sparkasse Dresden.

In 2004 richt Eva een kamermuziekgroep SlovaCzech op samen met drie andere Tsjechische musici. SlovaCzech houdt daarmee de traditie van de authentieke Oost-Europese folklore muziek levendig. Sinds 2009 is Eva plaatsvervangend soloaltvioliste in Orkest van het Oosten geworden en speelt ze met het Valerius Ensemble, het Kamerorkest, de Baroque Academy en NedSym Lite.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.