Piertje Feenstra

« Naar orkestpagina

Piertje Feenstra

Al op jonge leeftijd wordt Piertje Feenstra geraakt door de mooie klank van de trompet. Ze begint meteen met lessen aan de plaatselijke muziekschool, om vervolgens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen te gaan studeren bij Auke van der Merk. Ze vervolgt haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Manu Mellaerts. Gelijktijdig studeert ze ook 2 jaar baroktrompet bij Niranjan Wijewickrema. Ze volgt masterclasses bij o.a. James Watson, Peter Masseurs, Malte Burba, Wiff Rudd, Jose Chafer.

Tijdens haar studie maakt Piertje deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en Eurobrass.

Al sinds het begin van haar studie remplaceert Piertje in verschillende Nederlandse en buitenlandse symfonieorkesten. Daarnaast is ze ook actief als remplaçant baroktrompet in verschillende ensembles. Ook speelt ze regelmatig concerten met orgel. 

Sinds 2010 is Piertje als trompettiste in vaste dienst bij Orkest van het Oosten . Ze maakt ook deel uit van het koperkwintet van het orkest, ‘Brass’ en het pas opgerichte trompetkwartet C4, bestaande uit de 4 trompettisten van Orkest van het Oosten.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.