Karl Sousa

« Naar orkestpagina

Karl Sousa

Karl Sousa werd in 1976 in Sydney geboren. Met vijf jaar kreeg hij zijn eerste vioolles. Belangrijke docenten waren achtereenvolgens Tibor Varga, Valeri Gradow en Barbara Rau. Naast verschillende prijzen bij het concours „Jugend musiziert“ ontving hij in 1991 de eerste cultuurprijs van Höxter en in 1997 de Volksbankprijs voor jonge kunstenaars in Europa.

Op de Hochschule für Musik und theater Hannover studeerde Karl Sousa bij professor Adam Kostecki. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses, o. a. bij Zakhar Bron, Herman Krebbers, Igor Ozim en Ruggiero Ricci.

Hij gaf recitals en concerten als solist met orkest in diverse europese landen, Kanada en Australie. Sinds 2005 is hij betrokken bij het National Music Festival in Namibia, waar hij solistisch en als concertmeester optreedt en masterclasses geeft.

Van 2004 tot 2012 was hij werkzaam als plv. eerste concertmeester van het Orkest van het Oosten. In dezelfde functie remplaceerde hij met regelmaat bij de NDR Radiophilharmonie in Hannover. 2012/13 was hij als tweede concertmeester verbonden aan de Lübecker Philharmoniker. Sinds 2013 is hij weer in dienst bij het Orkest van het Oosten, nu als tuttist tweede viool. Als remplaçant speelt hij regelmatig eerste viool bij het Gelders Orkest.

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.