Inge Bergenhuizen

« Naar orkestpagina

Inge Bergenhuizen


Ikzelf heb van jongs af aan een grote voorliefde gehad voor orkestspel. Mijn ouders (beide musici) namen me al op jonge leeftijd mee naar concerten en ik raakte gefascineerd door de klank van de viool in het orkest. Deze fascinatie bleef, waardoor ik in veel orkesten heb mogen meespelen; van het plaatselijke strijkorkestje voor muziekschoolleerlingen tot het European Union Youth Orchestra en professionele orkesten.
Ik ben geboren en getogen in Maastricht, waar ik vanaf 6 jaar oud mijn eerste vioollessen kreeg. Ik wist al vanaf jonge leeftijd dat ik violiste wilde worden. Na het behalen van mijn VWO-diploma verhuisde ik dan ook naar Amsterdam, waar ik gestudeerd heb bij Kees Koelmans (tijdens mijn Bachelor) en later bij Liviu Prunaru, bij wie ik in 2016 mijn Master diploma behaalde.

Tijdens mijn studie is ook een liefde voor kamermuziek ontstaan. Naast het spelen in het orkest, speel ik vaak samen met mijn broer Wouter (pianist), en speel ik eerste viool in het Alacris Kwartet.
Hoewel een eerste week als jong lid van een professioneel orkest natuurlijk erg spannend is, heb ik al ontzettend genoten bij het Orkest van het Oosten, en heb ik onwijs veel zin in de mooie programma's die nog komen gaan!

Tutti 1e violist

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.