Louise van Tuijl

« Naar orkestpagina

Louise van Tuijl

Hoewel van Nederlandse afkomst, is Louise van Tuijl, geboren 1992, opgegroeid in Luxemburg en ontving aldaar haar eerste muzieklessen. Vanaf haar negende kreeg zij pianolessen aan het Conservatoire du Nord bij onder andere Tijn Stoverinck en Zénon Bialas. Op twaalfjarige leeftijd begon Louise met vioolles bij Sofie Vermeersch. Gedurende deze periode kwam zij ook in aanraking met kamer- en orkestmuziek. Sindsdien ambieert Louise een professionele muziekcarrière.

Toen de muziekschool startte met de studierichting Bratsche, was dit een welkome verandering. Zo begon zij op zestienjarige leeftijd met altvioollessen bij Joachim Kruithof.  Al snel bleek dat dit instrument de juiste keuze voor haar was en besloot zij zich geheel te richten op dit prachtige instrument.

Na haar auditie voor het Utrechts Conservatorium werd zij aangenomen in de klas van Mikhail Zemtsov, waar zij in 2016 haar Bachelor met een 9 afsloot. Zij besloot bij hem door te studeren voor haar Master en is sinds kort ook zijn onderwijsassistente. Tijdens haar studie heeft zij deelgenomen aan masterclasses van Ilan Schneider, Dagmar Ondracek, Alexander Zemtsov, Julia Dinerstein, Dana Zemtsov, Simon Rowland Jones, Esra Pehlivanli en Michael Kugel. Daarnaast speelde zij in verschillende orkestprojecten, zoals de academie van het Metropole Orkest, was zij o.a. co-aanvoerder bij het Nationaal Jeugd Orkest en soleerde zij meerdere keren met HKU Utrecht Conservatory Strings. In 2013 won Louise de eerste prijs (bestaande uit meerdere soloconcerten en een geldprijs) bij het UGDA Concours in Luxemburg. Zij hoopt in maart 2019 haar Master eindexamen te behalen aan het Utrechts Conservatorium.
 
In seizoen 2018-2019 is zij, in het kader van het project Talentontwikkeling, verbonden aan het orkest. 

 

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.