Louis van der Mespel

« Naar orkestpagina

Louis van der Mespel

Toen Louis de contrabas ontdekte op de middelbare school, vond hij meteen affiniteit met het instrument en verdiepte hij zich in de wereld van de jeugdorkesten in Nieuw-Zeeland. Hij werd eerste contrabassist van het National Youth Orchestra en trad op als solist met zijn regionale jeugdorkest. In 2012 begon hij met zijn studie aan de New Zealand School of Music in Wellington onder leiding van Victoria Jones en Joan Perarnau Garriga, beiden van het New Zealand Symphony Orchestra (NZSO). In 2013 ontving hij de NZSO-beurs, waardoor hij waardevolle ervaring opdeed met het werken met dit professionele orkest. In 2015 verhuisde Louis naar Nederland om zijn studie voort te zetten en in 2018 behaalde hij zijn 2e bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Quirijn van Regteren Altena (Asko/Schönberg ensemble). Louis is net begonnen met zijn masters, ook in Den Haag, met als specialisatie "Ensemble Academie". Tijdens zijn verblijf in Europa is hij twee jaar lid geweest van het NJO (Nationaal Jeugd Orkest van Nederland), waar hij vaak eerste contrabassist was.
 
Gedurende zijn 1e bachelorstudie is Louis een drukke freelancer geweest en een informeel lid van het semiprofessionele Orchestra Wellington. Ook heeft hij vaak sessiewerk gedaan met het NZSO, waarmee hij talloze filmsoundtracks heeft opgenomen.
In Europa is Louis actief als professioneel musicus en treedt hij regelmatig op met diverse orkesten en ensembles in Nederland en België, waaronder Sinfonia Rotterdam, Antwerp Symphony Orchestra, Holland Symphony Orchestra, Ars Musica, Het Promenade Orkest en het Noord Nederlands Orkest.
 
Tijdens zijn studie heeft Louis een grote interesse ontwikkeld voor verschillende muzikale richtingen: kamermuziek en arrangementen. Beide muzieksoorten worden ontwikkeld binnen Trapèze, een nieuw opkomend ensemble.

In seizoen 2018-2019 is hij, in het kader van het project Talentontwikkeling, verbonden aan het orkest. 
 

Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.