Bijzonder welkome sponsorovereenkomst Orkest van het Oosten en Heutink Foundation

Bijzonder welkome sponsorovereenkomst Orkest van het Oosten en Heutink Foundation

A A A print
Bijzonder welkome sponsorovereenkomst Orkest van het Oosten en Heutink Foundation
04-07-2016

Meedoe-concerten voor kinderen in heel Overijssel gaan door

HeutinkHet Orkest van het Oosten verzorgt ook komend schooljaar weer Meedoe-concerten voor basisschoolleerlingen in heel Overijssel. Een mooie sponsorbijdrage van de Heutink Foundation uit Rijssen maakt dit financieel mogelijk. Vanochtend is in Rijssen officieel de bijbehorende sponsorovereenkomst ondertekend.

Het Orkest van het Oosten ontwikkelt in samenwerking met jeugdtheatergezelschap Sonnevanck en VluchtelingenWerk Nederland het meedoe-concert ‘Broer’, bedoeld voor Overijsselse basisschoolleerlingen en vluchtelingenkinderen uit Nederlandse AZC’s. “Met de meedoe-concerten laten we jonge schoolkinderen op een aansprekende manier kennismaken met klassieke muziek van hoge kwaliteit”, vertelt Monique Wijnker, educatief medewerker van het orkest. “Tegelijkertijd laat de klassieke muziek de (vluchteling)kinderen even de wereld om hen heen vergeten en geeft het samen muziek maken een gevoel van trots en verbondenheid”.
Alle kinderen volgen op school een educatief programma ter voorbereiding en mogen tijdens het concert in de grote concertzaal daadwerkelijk méédoen. Dansen, zingen en meespelen met een echt symfonieorkest! Geen wonder dus, dat deze meedoe-concerten van het Orkest van het Oosten onderhand ongekend populair zijn; veel Overijsselse basisscholen doen al voor het zesde jaar op rij mee!

Ontwikkeling van kinderen stimuleren
Dankzij de sponsorbijdrage van de Heutink Foundation kunnen komend schooljaar naar schatting 5.000 kinderen in de concertzalen van Enschede, Kampen en Deventer met volle teugen genieten van het bijzondere meedoe-concert ‘Broer’. Jessica Heutink over haar betrokkenheid bij het Meedoe-concert: “Als totaalleverancier van educatieve materialen heeft ons bedrijf natuurlijk alles te maken met kinderen en de ontwikkeling van kinderen. Naast hun verstandelijke ontwikkeling vinden wij het minstens zo belangrijk dat kinderen hun eigenwaarde ontwikkelen en een mooi zelfbeeld krijgen. Culturele activiteiten en projecten die daarbij helpen, ondersteunen wij daarom graag. Mijn man, Henk Fokke, en ik hebben dit project beluisterd en bekeken en raakten enthousiast om dit meedoe-concert ‘Broer’ vanuit de Heutink Foundation financieel te ondersteunen. Hoe mooi is het niet om jonge kinderen in contact te kunnen brengen met de puurheid en de zuiverheid van muziek? Kinderen, die uiteindelijk zelf ook altijd zo heel puur en zuiver aan hun leven beginnen.” 
De nog jonge Heutink Foundation komt voort uit De Heutink Groep in Rijssen, een inmiddels internationaal opererend familiebedrijf dat als totaalleverancier van educatieve materialen haar steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen wereldwijd. De Heutink Foundation stelt zich onder meer tot doel kinderen in (kans)arme of onzekere situaties te kunnen laten deelnemen aan activiteiten waarmee zij hun talent, zelfbeeld en eigenwaarde kunnen ontwikkelen.

Vrienden Orkest van het Oosten
De sponsorovereenkomst is tot stand gekomen dankzij bemiddeling van de Stichting Vrienden van het Orkest van het Oosten. Deze stichting heeft als doel fondsen en private inkomsten te verwerven zodat het orkest minder afhankelijk is van overheidssubsidies. Deze Stichting Vrienden van het Orkest van het Oosten biedt plaats aan vrienden, donateurs en sponsors. Dat zijn zowel particulieren, bedrijven, stichtingen als fondsen, die met elkaar het Orkest van het Oosten een warm hart toedragen.
 

Heutink

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.