CLASSSH: Klassieke muziek in een nieuw jasje

CLASSSH: Klassieke muziek in een nieuw jasje

A A A print
CLASSSH: Klassieke muziek in een nieuw jasje
13-02-2018

Unieke samenwerking tussen Overijsselse poppodia, theaters en orkest
 
Het Orkest van het Oosten, theaters Deventer Schouwburg, Theater de Spiegel en Wilminktheater Enschede en poppodia Burgerweeshuis, Hedon en Hengelo/Enschede presenteren samen CLASSSH: een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 18 en 20 april met op het programma Tsjaikovski’s Vioolconcert en dj’s Paulusz en Dogsweater (Zwolle) en Ion Ludwig (Deventer). Impact gegarandeerd! CLASSSH in Enschede volgt eind september 2018 met dj Bas Amro.
 
CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord behalve de inhoud. Het Orkest van het Oosten wordt in een geheel nieuwe setting gedipt. Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. De uitwerking verschilt per stad. Aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd, aan ouderwetse muziekmores volop!
 
Muziek in de juiste context
“De doelgroep voor symfonische concerten vergrijst, terwijl de interesse voor klassieke muziek vanuit een jonger publiek groter lijkt te worden”, aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten. “Wij geloven erin dat we dit bredere publiek kunnen aanspreken, als symfonische muziek maar in een aansprekende context wordt gepresenteerd. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld met vaste zalen en de poppodia in Deventer, Zwolle en Enschede en zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe concertbeleving: symfonische muziek in de setting van een popconcert. Dj’s, drankjes, ‘opwarm’-muziek, visuals en aan het eind napraten aan de bar. Want de overweldigende impact van een goed symfonisch concert, dat gunnen wij iedereen.”
 
Nieuwe klassieke ervaring
De eerste CLASSSH geeft het Vioolconcert van Tsjaikovski een nieuw jasje. Vooraf en tussendoor voorziet een host het publiek van informatie over de muziek en het orkest door dirigent, solist en orkestleden te interviewen. Het concert begint en sluit af met een set van dj Ion Ludwig in Deventer en dj Paul van ’t Veer in Zwolle. Verleidelijke visuals van de Wonderboys maken de classsh compleet. In september is CLASSSH in Enschede, met een ander symfonisch werk en met dj Bas Amro.
 
Klassiek voor een breder publiek
Het doel van CLASSSH is klassieke muziek breder toegankelijk te maken. Uit onderzoek van Merel Vercammen (2017) blijkt dat 80% van de bezoekers van klassieke concerten ouder is dan 44 jaar. Mensen jonger dan 44 jaar bezoeken de concerten niet, onder andere omdat ze bang zijn dat de concerten te lang duren en ze te weinig kennis hebben. Met CLASSSH biedt Orkest van het Oosten deze mensen een klassiek concert in een voor hen herkenbare en aantrekkelijke setting.
 
CLASSSH
18 april – 20.00 uur
Orkest van het Oosten & DJ Ion Ludwig
Deventer Schouwburg, Deventer
 
20 april – 20.00 uur
Orkest van het Oosten & DJ Paulusz en DJ Dogsweater
Theater de Spiegel, Zwolle
 
Tickets à € 15,- (exclusief fee) zijn verkrijgbaar via de poppodia en theaters.
(of klik hier)

www.classsh.nl
https://www.facebook.com/Classsh-198053617400566/
https://www.instagram.com/classsh_nl/
 

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.