De nieuwe naam: Orkest van het Oosten

De nieuwe naam: Orkest van het Oosten

A A A print
De nieuwe naam: Orkest van het Oosten
22-09-2014

Orkest van het Oosten : Herkenbaar. Eigentijds. Toekomstgericht.

Het verhaal van de klassieke muziek vertellen. Dat is waar chef-dirigent Jan Willem de Vriend zich met zijn orkest al jaren met succes voor inzet. In binnen- en buitenland en van concertzaal tot TV-studio zorgt het orkest ervoor dat klassieke muziek ook vandaag de dag actueel blijft. Na het verbod begin september mag de naam Symfonieorkest niet langer gevoerd worden. Daarom start het orkest dit seizoen met de nieuwe naam die staat voor wat het orkest is: Herkenbaar. Eigentijds. Toekomstgericht ofwel Orkest van het Oosten . Sponsoren kunnen zich ook melden, want als Nederlands meest ondernemende orkest verbindt het orkest haar nieuwe naam graag aan een sponsor. 

‘Wij maken muziek en vertellen het verhaal van de klassieke muziek. Alle (juridische) weerstand tegen onze naam ten spijt zijn wij uiteraard gewoon doorgegaan met werken aan onze missie. Nu dit uiteindelijk onder een andere naam moet hebben wij gekozen voor een even simpele als nuchtere oplossing. We vervangen Nederlands door de afkorting waar wij voor staan: Herkenbaar, Eigentijds en Toekomstgericht ofwel Orkest van het Oosten . Onze basis is en blijft in Overijssel en daarom houden wij ook de toevoeging ‘orkest van het oosten’,” aldus Harm Mannak directeur van Orkest van het Oosten - orkest van het oosten. 

Met de nieuwe naam blijft het herkenbare en ondernemende geluid van het orkest. “Ons gaat het om de inhoud. Wij passen ons logo op een ludieke wijze aan en starten het seizoen 2014-2015. Sponsoren roepen wij nadrukkelijk op zich te melden want wij hebben ze veel te bieden. Als meest ondernemende orkest van Nederland presenteren wij niet alleen binnenkort een aantal toonaangevende projecten, ook zoeken we partners die meehelpen onze strategische visie op de toekomst van klassieke muziek uit te dragen.”

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.