Orkest van het Oosten  gaat regionale koers meer zichtbaar maken

Orkest van het Oosten gaat regionale koers meer zichtbaar maken

A A A print
Orkest van het Oosten gaat regionale koers meer zichtbaar maken
24-11-2015

Naam Orkest van het Oosten in ere hersteld

Orkest van het Oosten heeft van de Provincie Overijssel als taak gekregen om zich meer te concentreren op de regio. Op dit moment is het orkest druk bezig om een business plan met een regionale koers op te stellen. Dit plan vormt bovendien de basis voor het nieuwe Kunstenplan 2017-2020. Interim-directeur Bart van Meijl vindt het daarom ook belangrijk dat het orkest zichtbaar verbonden is met deze regio. Daarom zal de  huidige ondertitel ‘Orkest van het Oosten’ als naam van het orkest in ere worden hersteld. 

Orkest van het Oosten, HET Symfonieorkest voor Overijssel. Dat is de naam waar het orkest met het nieuwe plan naar toe werkt. “Dit betekent niet dat er een grote naamsverandering gaat plaatsvinden”, aldus Van Meijl. “We draaien de titel en de ondertitel om, met als doel de mensen te laten zien dat wij voor de inwoners van de provincie Overijssel zijn. In de komende maanden zullen we de naam in alle uitingen van het orkest gefaseerd aanpassen." 

Daarnaast komt de zichtbare verbinding met de regio ten goede aan de sponsoring en fundraising. De afgelopen jaren laat zien dat bedrijven de relatie van het orkest met de regio misten. Bij eventuele sponsoring willen bedrijven juist laten zien dat zij investeren in de Overijsselse samenleving. "Door de voormalige naamgeving van het orkest te herstellen wordt de profilering anders en wordt het meer het orkest van de provincie."

Regionale koers
Er wordt inmiddels door de Raad van Toezicht, de Ondernemingsraad en de interim-directeur gewerkt aan een business plan gericht op het voortbestaan van het orkest in Overijssel. Dat plan wordt door een onafhankelijke derde gevalideerd en voor 1 december – conform afspraak – ingediend bij de Provincie Overijssel. De regionale koers moet hierin zichtbaar worden gemaakt. 

De Overijsselse samenleving verdient een kwalitatief goed symfonieorkest dat geworteld is in de Overijsselse samenleving. Naast de symfonische concerten in de provincie, vormt het orkest een enthousiaste en professionele begeleider van koren en opera en onderneemt het tal van initiatieven voor muziek educatie.

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.