Klassiek op de Oude Markt

Klassiek op de Oude Markt

A A A print
Klassiek op de Oude Markt
16-05-2019

Orkest van het Oosten geeft opmaat voor de zomer.            

Op 5 juli a.s. verzorgt het Orkest van het Oosten onder leiding van maestro Enrico Delamboye een toegankelijk openluchtconcert op de Oude Markt. Geniet in de sfeervolle ambiance van het gezelligste plein van Enschede van een programma bomvol klassieke evergreens. Op het programma staat overbekende muziek van onder andere Rossini, Grieg, Brahms en Bernstein. Als grote finale à la Last night of the Proms, speelt het orkest op deze midzomeravond ‘Land of Hope and Glory’. Met dit gratis toegankelijke en heerlijk vrolijke concert wordt een muzikale zomer in Enschede ingeluid.

Het programma bestaat uit werken als de Ouverture uit Rossini’s De barbier van Sevilla, Morgenstimmung van Grieg, de Candide-ouverture van Bernstein en de Nocturne uit Felix Mendelssohns Midzomernachtsdroom. Dirigent Enrico Delamboye haalt met zijn ontwapenende performance het beste uit het orkest en de presentatie is in handen van Nicolas Mansfied, directeur Nederlandse Reisopera. Het definitieve programma wordt later bekend gemaakt. Het programma duurt van 20.30 – 22.00 uur.

“Dit laagdrempelige klassieke concert is een mooie toevoeging aan het programma in de stad en een sfeervol muzikaal begin van de zomer”, aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. “Het Orkest van het Oosten is het symfonieorkest van en voor iedereen in deze provincie. Publiek dat ons niet opzoekt in de concertzaal, maar wel houdt van klassieke muziek, kan met zo’n openbaar buitenconcert ook van ons symfonieorkest genieten”, aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten.

Zitplekken
Er zijn ruim 600 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze te reserveren. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar incl. een speciaal klassiek arrangement van restaurant Novi met een aanbod van Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/klassiek.

Over het orkest
Orkest van het Oosten, ook wel bekend als het huisorkest van televisieprogramma Maestro, is een graag geziene gast op diverse podia in Nederland. Het orkest staat midden in de Overijsselse samenleving en verzorgt klassieke muziek voor iedereen, binnen en buiten de concertzaal. In de zomer van 2019 fuseert het Orkest van het Oosten met Het Gelders Orkest en gaan zij samen als één organisatie verder.

 Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.