Nieuwe koers Orkest van het Oosten

Nieuwe koers Orkest van het Oosten

A A A print
Nieuwe koers Orkest van het Oosten
26-01-2016

Orkest gaat voorlopig verder zonder chef-dirigent

Chef-dirigent Jan Willem de Vriend zal in het seizoen 2016/2017 afscheid nemen als chef-dirigent van het Orkest van het Oosten. Jan Willem de Vriend was jarenlang het artistieke gezicht van het Orkest van het Oosten. Onder zijn leiding zijn diverse (inter)nationale spraakmakende projecten tot stand gekomen. 

Het Orkest van het Oosten ontwikkelde zich vanaf de komst van Jan Willem de Vriend tot een artistiek hoogwaardig en flexibel orkest. De specifieke kennis van haar chef-dirigent op het gebied van klassiek en vroeg-romantisch repertoire heeft geleid tot een verdere verbreding van het repertoire bij het orkest. “We zijn Jan Willem de Vriend dankbaar voor de afgelopen 10 jaar waarin hij zich als chef-dirigent ontwikkeld heeft tot een vaste waarde in het internationale landschap van symfonieorkesten. Er ontstaat op dit moment echter een nieuwe situatie die vraagt om herbezinning op de ontwikkeling van het orkest en de rol van de chef-dirigent daarin” aldus Bart van Meijl, interim directeur.

Jan Willem de Vriend is dankbaar voor de vruchtbare jaren bij het Orkest van het Oosten. “Mijn carrière ontwikkelt zich snel en ik ben actief bij diverse orkesten in Nederland maar vooral in het buitenland. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn chef-dirigentschap bij het Orkest van het Oosten en ben dankbaar voor de jarenlange samenwerking met het orkest en ben blij deze goede samenwerking op deze manier te kunnen afronden.”

Het komende seizoen zal Jan Willem de Vriend afscheid nemen van ‘zijn’ publiek in Overijssel. Het Orkest van het Oosten zal de komende periode vooralsnog geen nieuwe chef-dirigent aanstellen maar werken met gerenommeerde gastdirigenten. 

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.