Orkest van het Oosten treedt op in Radio4 bus

Orkest van het Oosten treedt op in Radio4 bus

A A A print
Orkest van het Oosten treedt op in Radio4 bus
15-09-2017

NPO Radio 4 trekt dit jaar met een speciale bus het land in voor het jaarlijkse klassieke muziekfeest: de Hart en Ziel Lijst. Dat is de lijst met de 300 mooiste klassieke werken gekozen door luisteraars.
Op maandag 25 september staat de Hart & Ziel Bus op de campus van Universiteit Twente. Een van de muzikale gasten in de bus is een ensemble van het Orkest van het Oosten.


In de bus is een complete radiostudio gebouwd. Van 7.00 tot 12.00 uur komt de NPO Radio 4-uitzending rechtstreeks vanuit die bus, gepresenteerd door Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp. Zij ontvangen studenten, wetenschappers en bekende gasten uit Enschede met liefde voor klassieke muziek. Onder hen CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. In zijn werkkamer staat altijd klassieke muziek aan. Ook musicerende wetenschappers komen langs. Professor dr. ir Jurriaan Huskens en professor Jan Eijkel weten behalve van wetenschap ook veel van muziek. Nicolas Mansfield, artistiek leider van de Nederlandse Reisopera, kiest zijn favoriete operamuziek.

Daarnaast klinkt in en om de bus veel live muziek. Het Orkest van het Oosten stuurt een kamermuziekensemble en er zijn maar liefst twee studentenorkesten vertegenwoordigd: het Musica Silvestra Orkest(MSO) en het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT).

Iedereen is welkom om te komen luisteren en te stemmen op zijn favoriete klassieke werk. Alle stemmers krijgen een speciale Radio 4 Notenbol.

De Hart & Ziel bustour eindigt in Utrecht op vrijdagavond 29 september bij Tivoli Vredenburg. De stembussen gaan dan dicht. Na het tellen van de stemmen is de complete Hart & Ziellijst te horen op NPO Radio 4 van 9 tot en met 13 oktober.

Laatste nieuws:

    Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
    X Akkoord
    Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.