Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms

Dirigent: James Feddeck
Klarinet: Annelien Van Wauwe
Programma:
Bedrich Smetana - Sárka uit Ma Vlast
Claude Debussy - Rapsodie voor klarinet en orkest
Johannes Brahms - Sonate opus 120, nr. 1 (arr. Berio)
Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 4
 

Glansrol voor klarinet
Een glansrol voor de klarinet. Dat kan ook bijna niet anders, in dit concert dat onderdeel is van het Walter Boeykens Klarinet Festival. Organisator is André Kerver, oud-soloklarinettist van het Orkest van het Oosten en een vurig pleitbezorger van zijn instrument in de breedste zin van het woord. De hoofdrol wordt vertolkt door de Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe. Hoewel nog jong behoort zij al enige tijd tot de absolute wereldtop. Zij soleert in twee beroemde klarinetstukken. Virtuoos is de Rapsodie van Debussy, in 1910 geschreven als meesterproef voor het eindexamen van de klarinetstudenten aan het Parijse conservatorium. Uiterst romantisch is Klarinetsonate nr. 1 die Brahms aan het eind van zijn leven componeerde. Vanavond hoort u deze in de prikkelende orkestratie die Berio van de pianobegeleiding maakte.
 
Beethovens Vierde
Het is echter niet alleen de klarinetsolist die u hoort. De eerste klarinettist van het orkest kan, onder leiding van James Feddeck, schitteren in het symfonisch gedicht Sárka van Smetana waarin de componist een prachtige melodie voor de klarinet heeft voorgeschreven. Het concert eindigt met Beethovens Symfonie nr. 4, zijn minst gespeelde, meest onbekommerde symfonische werk.

Concert Entree
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door André Kerver. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij de betreffende concertzalen en theaters.

Voorafgaand aan het concert wordt de toelichting uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien, klik dan hier.

Wolfgang
In Enschede kunt u bij de uitvoering van het werk van Beethoven - Symfonie nr. 4, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.