Beat the orchestra!
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Beat the orchestra!

November 2019

Wat doet een slagwerker in een groot orkest? Wat is ritme, dynamiek en welke gevoelens zitten er in muziek? Slagwerkgroep Percossa ontrafelt samen met dirigent Sander Teepen en het orkest de verschillende aspecten van slagwerk in symfonische muziek en laat de leerlingen dit ervaren door hen zelf mee te laten doen. 

Groep: Voortgezet Onderwijs - alle leerjaren en niveaus
Data:

31 oktober 2019 09:30 uur
31 oktober 2019 11:00 uur


Humor, actief en snel zijn steekwoorden om slagwerkgroep Percossa te omschrijven. Ze zijn innovatief en sluiten aan bij de leefwereld van de leerlingen. Geen uitdaging gaan ze uit de weg. ‘Uit alles, echt alles kan Percossa klank en ritme krijgen’ schreef de Volkskrant dan ook.

Het orkest zal Percossa in grote bezetting ondersteunen. Veel leerlingen zullen nog nooit in een concertzaal geweest zijn, terwijl ze op zoveel manieren in aanraking komen met symfonisch klassieke muziek. Denk hierbij aan films, reclames of games. Een unieke kans om deze combinatie op een groot podium te zien en te horen!

Tijdens de voorstelling zal Percossa o.a. een beroep op leerlingen doen door een voorwerp mee te nemen waar volgens hen geen geluid uit te krijgen is. De leerlingen worden tijdens de voorstelling uitgedaagd actief mee te doen met bodypercussie. Van tevoren is er in de lessen gelegenheid om voor het concert te oefenen. Gratis lesmateriaal zal worden meegeleverd. Het is mogelijk de oefeningen in één les te leren.

Meer informatie en prijzen

Activiteit
Interactief Schoolconcert

Duur
50 minuten

Lesmateriaal
Het lespakket ter voorbereiding van het concertbezoek bestaat uit 3 lessen. In de lessen ga je samen met je leerlingen onderzoeken wat slagwerk is, door het samen te gaan spelen. Hierbij is er een differentiatie per niveau mogelijk. 

Verschillende onderdelen in het lesmateriaal, zoals de bodypercussie en een zelfgekozen voorwerp worden gebruikt in het schoolconcert. De bodypercussie wordt door de mannen van Percossa stap voor stap voorgedaan in een aansprekend instructiefilmpje.

Prijs
€7,50 euro per leerling
Bestel je vóór 1 augustus dan ontvang je €0,50 korting per leerling.
Betalen met Cultuurkaart/CJP behoort tot de mogelijkheden. 
Docenten hebben gratis toegang.Bestel nu je kaarten!

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.