Boris Giltburg overtuigt met Rachmaninovs Derde
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Boris Giltburg overtuigt met Rachmaninovs Derde

Dirigent: Alpesh Chauhan
Piano: Boris Giltburg  
Programma:
Sergej Rachmaninov - Pianoconcert nr. 3
Richard Strauss - Ein Heldenleben
 

Een gouden combinatie
Niet meer weg te denken bij ons orkest: de Britse dirigent Alpesh Chauhan. Niet voor niets sprak de Overijsselse pers over een ‘gouden combinatie’. Dat heb je ook wel nodig om de uiterst virtuoze en weelderige orkestmuziek van Richard Strauss op de planken te brengen. Daar is Ein Heldenleben geen uitzondering op. Vol vuur zet Strauss zichzelf neer als een grote held, maar wel met een vette knipoog. Als held op sokken strijdt hij tegen betweters, recensenten en probeert hij zijn lieve maar lastige echtgenote te overleven.
 
Meest prestigieuze pianoconcert
Naast Chauhan een solist van formaat. De Russische pianist Boris Giltburg was in 2013 winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat deed hij overtuigend met het Derde Pianoconcert van Rachmaninov. Van datzelfde werk maakte hij vorig jaar nog een opname in het kader van de complete uitgave van Rachmaninovs pianoconcerten, die de vakpers met groot enthousiasme ontving: “De beste Rachmaninov 3 van de 21e eeuw en misschien wel de beste aller tijden!” Een uitstekende gelegenheid om in onze provincie met dit concert, dat wel gezien wordt als het meest prestigieuze pianoconcert ooit geschreven, die prestatie opnieuw luister bij te zetten.

Voorafgaand aan het concert wordt de toelichting uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien klik dan hier.

Concert Entree
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door dr. Marcel Zwitser. Uitzondering hierop is het concert in Utrecht op 24 november. Huib Ramaer verzorgt daar de Concert Entree. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij de betreffende concertzalen en theaters.

Wolfgang
In Enschede kunt u bij de uitvoering van het werk van Strauss - Ein Heldenleben, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.