Bruch en Ravel met Ed Spanjaard
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Bruch en Ravel met Ed Spanjaard

Dirigent: Ed Spanjaard
Viool: Emmanuel Tjeknavorian
Programma:
Wagner - Vorspiel (uit 'Die Meistersinger von Nürnberg', WWV 96)
Bruch - Eerste vioolconcert in g, opus 26
Ravel - Ma mère l'oye, suite
Berlioz - Le carnaval romain, ouverture catactéristique, H 95, opus 9  

De virtuoos Emmanuel Tjeknavorian soleert bij het Orkest van het Oosten in Bruchs fantasierijke 'Eerste vioolconcert'. Ook hoort u muzikale sprookjes: Ravels suite 'Ma mère l'oye'.

Tjeknavorian speelt Bruch
Aan zijn al indrukwekkende prijzenkast voegde Emmanuel Tjeknavorian onlangs de Opus Klassik Award toe. De Weense twintiger maakte als Rising Star furore in heel Europa. Van zijn virtuositeit krijg je natte ogen, aldus de New York Times. En Der Spiegel vindt dat zijn spel een overweldigend ‘vleugje heavy metal’ bevat. Bij het Orkest van het Oosten soleert Tjeknavorian in Bruchs 'Eerste vioolconcert'. Uitdagend, fantasierijk en al net zo onorthodox als Tjeknavorian zelf.

Ravels sprookjes
Maurice Ravel vertelt muzikale sprookjes in zijn suite 'Ma mère l'oye' ('Moeder de Gans'). Hij schreef het werk als kadootje voor twee kinderen van vrienden. De muziek verbeeldt levendig hoe Doornroosje zich prikt aan het spinnewiel. Hoe Kleinduimpje zijn broodkruimels strooit, en hoe Belle en het Beest om elkaar heendraaien. Ed Spanjaard leidt in dit feeërieke concert ook Berlioz’ ouverture 'Le carnaval romain' en het Wagners 'Vorspiel' tot 'Die Meistersinger'.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.