CLASSSH
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

CLASSSH

Klassiek in je smoel
Dirigent: Ed Spanjaard
DJ: Bas Amro         
CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Het Orkest van het Oosten wordt in een geheel nieuwe setting gedipt. Het concept bestaat altijd uit de ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. Aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd, aan ouderwetse muziekmores volop!
In deze CLASSSH een speciale editie van César Francks enige symfonie, met Ed Spanjaard op de bok en Bas Amro als dj en host.

Symfonie van Franck
De brave Belg César Franck gaat in 1888 helemaal los. Hij wil de wereld eens even wat laten horen. Een nieuwe symfonie: ongehoord, rebels, schokkend misschien wel. En dat lukt. Zijn vrouw vindt het stuk veel te sensueel en hartstochtelijk. Maar ja, zij was dan ook stikjaloers op Francks veel jongere minnares. Hoe dan ook, De passie spat inderdaad van het stuk, in alle soorten en maten. Zeventig orkestmusici ranselen en aaien hun instrumenten zoals Franck het wil. De strijkers zoemen en ronken, de blazers glanzen en knetteren. Maak het mee en laat je inpakken door de passie van Franck.
 
CLASSSH - Enschede 22 september
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.