CLASSSH
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

CLASSSH

Klassiek in je smoel
Dirigent: Ed Spanjaard    
Na de succesvolle eerste editie vorig jaar neemt CLASSSH opnieuw Enschede over.

Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Haal je drankje aan de bar en luister naar de betoverende klanken van Orkest van het Oosten. Lokale helden zetten de toon met fijne elektrotunes en Bas Amro, host en dj, praat je bij over het orkest en de muziek.

Denk aan Dracula. Kasteel, kerkhof, snoeiharde storm. En daar dan de muziek bij. Dan heb je Bruckner. Anton Bruckner. De man die een tachtigkoppig orkest kan laten bulderen. De Oostenrijker die anderhalve eeuw geleden al filmmuziek schreef terwijl de bioscoop nog uitgevonden moest worden.

Of denk aan alpenweitjes en vogeltjes die fluiten en Almhof-meisjes, terwijl Dracula een dutje doet. Bruckners muzikale toverdoos heeft ook daar wel een passend melodietje voor. Gespeeld door slijmende strijkers en brutale blazers.

Dirigent Ed Spanjaard en het Orkest van het Oosten slepen je mee door deze oude Oostenrijkse soundtrack.

Alsof dat nog niet genoeg is spelen ze ook nog een stuk van een levende componist: Bart Visman. Hij komt zelf kijken of dat wel  goed gaat.

CLASSSH bezorgt een onvergetelijke avond met symfonische muziek in de meest pure vorm: zonder etiquetteregels, mét adventure seats en – letterlijk – aaibare musici. Een CLASSSH tussen traditie en beleving van nu. Bite size klassieke muziek in een totaal andere setting.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.