Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Aangrijpende muziek van rijzende sterren
Dirigent: Alpesh Chauhan
Cello: Laura van der Heijden
Programma:
Bedrich Smetana - Ouverture ‘De verkochte bruid’
Antonin Dvorák - Celloconcert
Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr. 1

Twee generatiegenoten en rijzende sterren in één programma: het Britse dirigeertalent Alpesh Chauhan en de Brits-Nederlandse cellosensatie Laura van der Heijden. Dat belooft wat voor de uitvoering van Dvoráks populaire Celloconcert.
 
“De uitverkochte bruid”, grapte men indertijd over Smetana’s succesopera waarvoor half Europa naar het theater kwam. Smetana’s flitsende ouverture opent dit programma en de onstuimige twintigers Van der Heijden en Chauhan storten zich op Dvoráks romantiek.

Nog jonger dan Chauhan en Van der Heijden is Dmitri Sjostakovitsj wanneer hij zijn Eerste Symfonie schrijft: zeventien jaar. Dat hoor je er bepaald niet aan af, het is één van zijn beste werken. Puur, origineel, even geestig soms als dramatisch, met een aangrijpend slot.

Laura van der Heijden won al in 2012 de prestigieuze BBC Young Musician competitie, maar ze wachtte tot 2018 met het maken van een debuut-cd. En dat werd beloond met lyrische recensies van de internationale pers (“onstuimige passie van een jonge rasmuzikante”).

Laura's CD 1948 won de Edison Klassiek-prijs in de categorie 'beste debuut-cd' in november 2018. Bekijk hier haar optreden in het programma Podium Witteman.Het gerenommeerde Hallé Orchestra in Manchester opende zijn concertseizoen 18/19 met Laura van der Heijden als soliste, in Dvorák.

In een korte video ziet u Laura van der Heijden aan het werk voor de opname van haar eerste cd. 


Oorspronkelijk zou cellist Pablo Ferrandez soleren in het Celloconcert van Dvorák. Hij wordt echter vervangen door Laura van der Heijden.

Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Bart de Graaf. 

Voorafgaand aan het concert wordt de toelichting uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien klik dan hier.

In Enschede kunt u bij de uitvoering van het werk van Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr. 1, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier. 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.