Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Aangrijpende muziek van rijzende sterren
Dirigent: Alpesh Chauhan
Cello: Pablo Ferrandez
Programma:
Bedrich Smetana - Ouverture ‘De verkochte bruid’
Antonin Dvorák - Celloconcert
Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr. 1

Twee jonge generatiegenoten en rijzende sterren in éen programma: het Britse dirigeertalent Alpesh Chauhan en de Spaanse cellosensatie Pablo Ferrandez. Dat belooft wat voor de uitvoering van Dvoraks populaire Celloconcert.
 
“De uitverkochte bruid”, grapte men indertijd over Smetana’s succesopera waarvoor half Europa naar het theater kwam. De flitsende ouverture opent dit programma. Cellosensatie Ferrandez en dirigeertalent Chauhan doen de rest.
Nog jonger dan Chauhan en Ferrandez is Dmitri Sjostakovitsj wanneer hij zijn Eerste Symfonie schrijft: zeventien jaar. Dat hoor je er bepaald niet aan af, het is één van zijn beste werken. Puur, origineel, even geestig soms als dramatisch. Met een aangrijpend slot dat al wat van de latere Sjostakovitsj bevat.
De twintiger Ferrandez werkte reeds samen met levende legendes als Valery Gergiev, Zubin Mehta, Gidon Kremer en Anne-Sophie Mutter. Pers en collega’s zijn lyrisch over zijn spel: fenomenaal virtuoos, diep muzikaal en overweldigend charismatisch.

Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Bart de Graaf. 

In Enschede kunt u bij de uitvoering van het werk van Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr. 1, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier. 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.