Fagotconcert Rota en Brahms 4

Fagotconcert Rota en Brahms 4

Eerbetoon aan oude meesters
Dirigent: Antony Hermus
Fagot: Bram van Sambeek                                   
Programma:
Maurice Ravel - Le tombeau de Couperin
Nino Rota - Fagotconcert
Johannes Brahms - Symfonie nr. 4
 

Antony Hermus. Steevast tekent hij bij het Orkest van het Oosten voor grote symfonieën en evenzo zeker horen die uitvoeringen tot de hoogtepunten van het seizoen. De beurt is nu aan Brahms’ Vierde, zijn monumentale laatste symfonie. Entertainment op het hoogste niveau biedt fagotambassadeur Bram van Sambeek met het fagotconcert van Nino Rota. Ravel opent, met een eerbetoon aan overleden vrienden en oude meesters.
 
“Hij is als een donkere bron: hoe langer we er in kijken, des te helderder zien we de sterren er in weerspiegeld,” schreef iemand eens over Brahms’ Vierde. Hij is zó goed, dat Brahms zelf besefte hem nooit meer te zullen overtreffen en een vijfde symfonie in het water gooide. Nooit werden klassieke vorm en romantische inhoud zo hecht met elkaar versmolten.
Ook Ravel blikt terug in de tijd. Hij koos voor de vorm van barokke dansen om een grafmonument op te richten voor dierbaren die in de Eerste Wereldoorlog waren gesneuveld.
Winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2009 Bram van Sambeek laat horen hoe sprankelend rascomponist Nino Rota, het meest beroemd om zijn filmmuziek, in de concertzaal klinkt.
 
Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Ben Coelman.

Bij dit concert kunt u bij de uitvoering van het werk van Johannes Brahms - Symfonie nr. 4, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.