Het Raadselconcert
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Het Raadselconcert

Groep 5 - 8: Op zoek naar de verdwenen viool!
Aantal: Afhankelijk van de ruimte 160 tot 300 leerlingen
Waar en Wanneer: Gehele jaar te boeken
op school
in een lokaal theater
Prijs: € 5 per leerling (voor min. 160 leerlingen) plus reiskosten 19 cent per km per auto (voor 3 auto's) vanaf Enschede
Duur: Ca. 60 minuten
Voorbereiding: Door middel van digitaal lesmateriaal vol raadsels worden de kinderen meegezogen in een spannend verhaal en leren ze bovendien veel muzieksoorten en instrumenten kennen
aanmelden:     https: //nl.surveymonkey.com/r/SVCSPZT
Geef leerlingen de hoofdrol in een spectaculair muzikaal avontuur!

Leerlingen voeren een concert samen met vier musici van het Orkest van het Oosten uit. Samen met een presentator zullen de leerlingen zingen, dansen, actief luisteren enbodypercussie spelen. Ze ontdekken nieuwe instrumenten (viool, gitaar, trompet en contrabas), maar ook dat je zelf zonder instrumenten ook fantastische muziek kunt maken.

Raadsels en muziek vormen de basis van het project: leerlingen worden meegezogen in een spannend muzikaal verhaal en worden gestimuleerd om creatief te denken,hun probleemoplossend vermogen en samenwerkingsvaardigheden worden aangesproken. Spelenderwijs leren kinderen alles over (klassieke) muziek en muziekinstrumenten, ze maken samen muziek en lossen door middel van interdisciplinaire opdrachten een eeuwenoud raadsel op van de verdwenen viool!

Zoveel mogelijk basisschoolleerlingen laten voelen hoe spannend klassieke muziek kan zijn: dat is de passie van het Orkest van het Oosten. Zal het ze lukken om de verdwenen viool te vinden?!


Klik hier om je aan te melden!
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.