IJssellandschap in muziek

IJssellandschap in muziek

Ensemble Lite van het Orkest van het Oosten

Hoe klinkt 750 jaar IJssellandschap in muziek? Dat zal op 29 september te horen zijn in klooster Nieuw Sion. Ensemble Lite van het Orkest van het Oosten speelt daar samen met medewerkers van IJssellandschap het speciaal voor en door hen gecomponeerde muziekstuk. Ensemble Lite maakt dit concert compleet met een aantrekkelijk en afwisselend programma met zigeunermuziek, jazz, tango en licht klassieke muziek. Van tevoren is er gelegenheid een rondleiding te krijgen door het klooster Nieuw Sion. 

Compose and Connect is een van de projecten van het OvhO LAB. Dit ‘lab’ is de kraamkamer voor innovatieve ideeën van het Orkest van het Oosten. Tim Nobel is de bedenker van het project Compose and Connect waarin samengewerkt wordt met medewerkers van Overijsselse organisaties aan een nieuwe compositie als een soort creatieve teambuilding. De eerste organisatie die zijn identiteit op muziek heeft gezet is IJssellandschap, die dit jaar 750 jaar bestaat. IJssellandschap beheert land, landgoederen, boerderijen en huizen in en rondom Deventer.

Met dank aan Europese subsidie voert het orkest de komende drie jaar op vier plekken in Overijssel experimentele projecten uit om nieuwe publieksgroepen te bereiken. Hoe deze projecten er uit zullen zien, bepaalt niet de orkestdirectie maar dat doen musici uit het orkest en vertegenwoordigers van de samenwerkingspartner; in dit geval contrabassist en projectleider Tim Nobel en medewerkers IJssellandschap.

Aanmelding is helaas niet meer mogelijk. Het concert is volledig uitverkocht. 

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Creative Europe Programme of the European Union

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.