Italiaanse
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Italiaanse

Nazomeren met Mozart en Mendelssohn
Dirigent: Jan Willem de Vriend
Solist:  Dejan Lazic (piano)
Programma:
Franz Schubert - Delen uit ‘Rosamunde’
Wolfgang Amadeus Mozart - Pianoconcert nr. 23
Felix Mendelssohn - Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Dansend het nieuwe seizoen in met Schuberts balletmuziek? Nog even nazomeren met Mendelssohns ’Italiaanse’? Dat kan, met dit openingsprogramma van het Orkest van het Oosten en Jan Willem de Vriend. Solist Dejan Lazic, opgeleid aan het Mozarteum in Salzburg, maakt het nazomerse feestje compleet met Mozarts 23ste pianoconcert.

‘Het wordt het vrolijkste stuk dat ik ooit gemaakt heb’, schreef Mendelssohn vanuit Italië naar huis. Overdonderd door zijn reisindrukken slingerde hij daar zijn Vierde Symfonie op papier. Hij beloofde niets te veel: de levenslust spat er vanaf.

Het toneelstuk ‘Rosamunde’ was een flop, maar de muziek die Schubert daarbij schreef bleek onsterfelijk. De ouverture en balletmuziek staan al decennia in de klassieke hitlijsten en ook Schubert zelf was best tevreden: de mooiste thema’s gebruikte hij gewoon nog een paar keer in andere werken.

Solist Dejan Lazic is ook componist. Hij heeft tientallen werken op zijn naam staan en schreef bovendien cadensen voor pianoconcerten van Haydn, Beethoven en Mozart. Dat wordt dus een Mozart met een zeer persoonlijke touch.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.