Kamermuziek in Waanders
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Kamermuziek in Waanders

Muziek voor cello en piano
Luis Andrade - cello
Lies Colman - piano 

Op 29 december klinkt er sfeervolle kamermuziek voor cello en piano in de Zwolse boekhandel Waanders in de Broeren. Cellist Luis Andrade speelt, begeleid door pianiste Lies Colman, werk van Lysenko, Beethoven, Saint-Saëns en Paganini. Het concert begint om drie uur en duurt een uur.
 
Luis Gomes Andrade is als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten. Op zijn vierde komt hij voor het eerst in aanraking met klassieke muziek. Eerst met vioolles en vanaf zijn zevende cellolessen. Al vrij jong vertrekt Luis richting Kiev om te studeren bij V.S. Tchervov. Naast deze studie rond hij een opleiding aan het Conservatorium van Maastricht bij Alexander Petrasch cum laude af. In zijn carrière tot nu toe heeft Luis al veel verschillende prijzen gewonnen. Zoals de Portugese Jeunesse Musicien, de Portugese Young Musicians en de International Young Interpreters Competition in Oekraïne. Luis werkt tot nu toe veel samen met verschillende musici en ensembles, zowel als dirigent en cellist, maar ook als solist bij kamermuziekconcerten.
 
Lies Colman is een veelzijdige Belgische pianiste, internationaal actief als concertpianist, kamermuzikant, liedbegeleider en docent, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze begon met muzieklessen mandoline op haar vijfde, gevolgd door piano op haar achtste, viool op haar tiende en slagwerk op haar veertiende. Vanaf haar negende gaf ze pianorecitals en – concerten in binnen- en buitenland, en werd ze laureate in verschillende wedstrijden. Als solist, chambrist, liedbegeleider en orkestmuzikant staat ze tegenwoordig op allerlei podia, van intieme zalen tot internationale concertvenues over de hele wereld. En nu dus op dat van Waanders in de Broeren samen met Luis Andrade!
 
Programma
Lysenko - Gavotte
Beethoven - Sonata n.3 voor piano en cello
Saint-Saëns - Cygne
Lysenko - SUM (Elegie)
Paganini - Variaties op een snaar

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.