Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier

Dirigent: Alexandre Bloch
Mezzosopraan: Karin Strobos  
Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart - Ouverture Die Zauberflöte
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria 'Voi che sapete' uit Le nozze di Figaro
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria ‘Mi tradi quell'alma ingrata’ uit Don Giovanni
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria 'Deh per questo istante solo’ uit La clemenza di Tito
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria ‘Parto, ma tu ben mio’ uit La clemenza di Tito

Gustav Mahler - Symfonie nr. 4
 

Symfonische kersttraditie
De traditionele combinatie Kerstmis – Mahler, ooit door Jaap van Zweden bij het Orkest van het Oosten geïntroduceerd, wordt dit jaar in ere hersteld. Wat is een passender symfonie in de aanloop naar kerst dan Mahlers Vierde, die begint met sleebellen en eindigt in de hemel? Geen grootse meeslepende klankwerelden zoals we in de regel van hem gewend zijn, maar een subtiel geschilderd symfonisch aquarel, waarin Mahler zich van zijn meest fijnzinnige kant laat horen. Dat komt het mooiste tot uitdrukking in het slotdeel met de ontroerende sopraansolo. Het is één van de mooiste teksten uit de beroemde dichtbundel Des Knaben Wunderhorn waarin een kind ons met aandoenlijke speelsheid een blik in het hemelse paradijs gunt.
 
Feeëriek
Prachtig bij de muziek van Mahler passen de feeërieke opera-aria’s van Mozart. Bij uitstek repertoire waarin mezzosopraan Karin Strobos haar engelachtig heldere stemgeluid kan laten schitteren; of het nu gaat om de verlegen puber Cherubino uit Le nozze di Figaro, de door liefde verteerde Elvira uit Don Giovanni, of de berouwvolle edelman Sesto uit La clemenza di Tito. Ook zonder stem is de operamuziek van Mozart betoverend. Dat toont hij in de ouverture waarmee de sprookjesopera Die Zauberflöte begint en die ook dit programma opent.

Concert Entree
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door Jacob Jansen. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij de betreffende concertzalen en theaters.

In het theater in Deventer is de Concert Entree in de Panoramazaal op de tweede verdieping.

Voorafgaand aan het concert worden de toelichting en liedteksten uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien, dat kan door op de linkjes te klikken: toelichting of liedteksten

Wolfgang
In Enschede kunt u bij de uitvoering van het werk van Mahler - Symfonie nr. 4, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.