Klassiek op de Oude Markt
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Klassiek op de Oude Markt

Opmaat voor de zomer !
Dirigent: Enrico Delamboye
Presentator: Nicolas Mansfied
Het Orkest van het Oosten luidt de zomer in met een heerlijk vrolijk concert op de Oude Markt voor iedereen! Geniet in de sfeervolle ambiance van het gezelligste plein van Enschede van een programma bomvol klassieke evergreens. Toegankelijke muziek voor elk wat wils. Van opzwepend tot meeslepend. En meezingen mag, bij de grote finale à la Last night of the Proms, in ‘Land of Hope and Glory’. Maestro Enrico Delamboye haalt het beste uit het orkest en Reisopera-directeur Nicolas Mansfied treedt op als inspirerende presentator.
 
Er zijn ruim 600 gratis zitplaatsen. Het is niet mogelijk om deze te reserveren. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar inclusief klassiek arrangement van restaurant Novi bestaande uit Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Deze tafels voor vier personen kosten € 250,- en zijn te reserveren via www.uitinenschede.nl/klassiek.
 
De Nederlandse dirigent Enrico Delamboye zette in 2018 tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Orkest van het Oosten de toon door ‘de zarzuela’ te introduceren in Enschede. Een uitverkocht Muziekcentrum maakte met veel genoegen kennis met deze gloedvolle Spaanse operettemuziek. Delamboye werd in 1977 in Wiesbaden als zoon van Nederlandse ouders geboren. Na zijn studie piano en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht was hij als dirigent vast verbonden aan het Staatstheater Wiesbaden, het Staatstheater Mainz, de Wuppertaler Bühnen en de Opera van Keulen. Sinds 2009 is hij muzikaal leider en chef-dirigent van het Theater Koblenz en daarnaast vervult hij vele gastdirecties.
 
Klassiek op de Oude Markt
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.