La douce France met Otto Tausk - geannuleerd
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

La douce France met Otto Tausk - geannuleerd

Dirigent: Otto Tausk
Piano: Roger Muraro
Programma:
Claude Debussy - Prélude à l'après-midi d'un faune
Maurice Ravel - Pianoconcert voor de linkerhand
Guillaume Connesson - N.N. (in memoriam Eduard van Beinum)
Igor Stravinsky - Suite uit De Vuurvogel (versie 1911) 

Frans dromerige sfeer
Op en top Frans is de dromerige sfeer van Debussy’s Prélude à l'après-midi d'un faune. Minstens even impressionistisch is Ravels Pianoconcert voor de linkerhand. Muziek waar de pijn van oorlog op de achtergrond meespeelt, want hij schreef het voor pianist Paul Wittgenstein die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm had verloren. Nu is het de eminente Franse pianist Roger Muraro die deze bijzondere partij voor zijn rekening neemt.
 
Vuurvogel Suite
Stravinksy lijkt wellicht een wat vreemde eend in de Franse bijt. Laat hij zijn bont gekleurde balletmuziek Vuurvogel Suite nu geschreven hebben voor het in Parijs gevestigde wereldberoemde Ballets Russes van Diaghilev, waarmee hij meteen zijn naam als groot componist vestigde. Een prikkelende twist in dit concert is de compositie van Guillaume Connesson. Deze componist wordt geroemd om zijn hedendaagse en zeer toegankelijke muziek. Wat het gaat worden ligt in de toekomst verscholen, want de noten moeten nog op het papier verschijnen. Maar dat is juist de uitdaging van een wereldpremière.

Concert Entree
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door Kees Wisse. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij de betreffende concertzalen en theaters.
In het theater in Zwolle is de Concert Entree in de Cortegaerd foyer.

Wolfgang
In Enschede en Zwolle kunt u gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek. Dat kan bij onderstaande werken:
  • Debussy - Prélude à l'après-midi d'un faune
  • Ravel – Pianoconcert
  • Stravinsky - Suite Vuurvogel (1911)
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.