La musica d’Italia met Respighi en Tsjaikovski - geannuleerd
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

La musica d’Italia met Respighi en Tsjaikovski - geannuleerd

Viool en muzikale leiding: Carla Leurs
Strijkersensemble van het orkest  
Programma:
Ottorino Respighi - Antiche danze ed arie, Suite nr. 3
Antonio Vivaldi - Vioolconcert ‘Il grosso Mogul’
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Souvenir de Florence
 

Italiaans concert
Een schitterend en zonnig Italiaans strijkersconcert onder leiding van – vanaf 1 september ‘voormalig’ – concertmeester Carla Leurs. Met Respighi neemt zij ons mee naar het Italië van vroeger eeuwen. In zijn derde suite uit de serie Antiche danze ed arie bewerkte hij enkele Italiaanse composities voor luit uit de zestiende en zeventiende eeuw. Van daar is het maar een kleine stap naar de achttiende eeuw waar we Vivaldi aantreffen in Venetië. Carla Leurs is zelf de soliste in zijn wel heel bijzondere vioolconcert met de titel Il grosso Mogul. Waarom dit concert de titel draagt van een oud Indiaas vorst weet niemand, maar dat het stuk wat aparte Oosters klinkende trekjes heeft, laat zich raden.
 
Zwoele herinnering
Tot slot leidt Carla Leurs ons nog een eeuw verder en ontmoeten we Tsjaikovski in Florence. Het was deze plaats in zonnig Italië waar de componist regelmatig heen vluchtte om zijn getergde zenuwen tot kalmte te brengen. Eenmaal weer terug in Rusland verwerkte hij de herinneringen aan deze indrukwekkende stad in zijn schitterende Souvenir de Florence. Aan alle kanten voel je de zwoele, maar ook vurige mediterrane ambiance, gehuld in een Russische sfeer van weemoed en verlangen.

Concert Entree
In Hardenberg wordt een uur voor aanvang van het concert de Concert Entree gegeven door dr. Marcel Zwitser. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij het theater.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.