Liszt en Schumann
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Liszt en Schumann

dirigent: Antony Hermus
piano: Aidan Mikdad
Programma:
J. Wagenaar - Ouverture Cyrano de Bergerac
F. Liszt - Pianoconcert Nr.1
R. Schumann - Sinfonie Nr.2 C-Dur

Weinig pianisten beginnen hun loopbaan zo stormachtig als Aidan Mikdad. De zestienjarige Amsterdammer sleept de ene prijs na de andere binnen. Vorig jaar schreef hij de eerste prijs van het Italiaanse Skrjabin-concours op zijn naam en in mei 2017 ontving hij de Concertgebouw Young Talent Award en de Swiss Charity Award. Dirigent Antony Hermus en het Orkest van het Oosten begeleiden hem tijdens een van zijn eerste solo-optredens met orkest in het spectaculaire Eerste Pianoconcert van Liszt.

De samenwerking met gastdirigent Antony Hermus is elke keer weer een bijzondere en intense ervaring, zoals de afgelopen seizoenen in romantische meesterwerken van Wagner, Brahms en Dvorák. Nu plaatst hij Schumanns Tweede symfonie op de lessenaars. Het is de krachtigste, strijdlustigste en meest Beethovenachtige symfonie van aarts-romanticus Schumann, met een Adagio van ontroerende schoonheid. Hermus opent met een topstuk van Nederlandse bodem: de briljante ouverture Cyrano de Bergerac, waarin Wagenaar het met succes opneemt tegen Wagner en Richard Strauss.

Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Ben Coelman.

De toelichting bij dit concert wordt uitgereikt in de foyer. Maar deze kunt u nu al lezen door hier te klikken.

Bij dit concert kunt u bij de uitvoering van de Symfonie nr. 2 gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek. Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

OvhO- extra promo Antony Hermus
Aidan Mikdad
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.