Liza Ferschtman speelt Prokofjevs Vioolconcert
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Liza Ferschtman speelt Prokofjevs Vioolconcert

Dirigent: Per-Otto Johansson
Viool: Liza Ferschtman  
Programma:
Sergej Prokofjev - Vioolconcert nr. 2           
Jean Sibelius - De zwaan van Tuonela
Jean Sibelius - Karelia-suite

Spaans vioolconcert
“De violiste doet wat ze als de beste kan: met grote muzikaliteit kleuren schilderen, beelden oproepen en verhalen vertellen.” Beter kun je Liza Ferschtman niet omschrijven dan in deze NRC-recensie. Schilderen kan Liza Ferschtman op het scherpst van de snede in Prokofjevs Tweede vioolconcert. Dat begint al meteen met de melancholieke solo van de eerste maten. Het krijgt zijn climax in de wervelende finale met hier en daar Spaanse trekjes. Wat wil je ook van een componist die het werk in Madrid ten doop hield en zelfs met een Spaanse schone getrouwd was.
 
Finse taferelen
Geef het schilderspalet vervolgens aan Sibelius, onder de bekwame handen van dirigent Per-Otto Johansson, en je krijgt heel andere taferelen. Sibelius tekent zijn geliefde land in talloze schakeringen. In de Zwaan van Tuonela verbeeldt hij een episode uit het Finse volksepos Kalevala. In de Karelia-suite, een onstuimige compositie uit zijn jonge jaren, voert hij ons naar het Finse Karelië in vroeger tijden. In heldere, soms felle tinten schildert hij een prachtig drieluik met een statige processie, een weemoedig zingende minstreel en een opgetogen mars.

Concert Entree 
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door dr. Marcel Zwitser. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij het Wilminktheater, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

Voorafgaand aan het concert wordt in de foyer de concerttoelichting uitgedeeld. Wilt u deze nu al graag lezen? Klik dan hier voor de toelichting

Wolfgang
In Enschede kunt u bij de uitvoering van de werken van Sibelius - De zwaan van Tuonela en de Karelia-suite, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.