Lunchconcerten in Zwolle op de zaterdagmiddag - geannuleerd
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Lunchconcerten in Zwolle op de zaterdagmiddag - geannuleerd

Ensemble: Sonsbeekkwintet
Programma:
Johannes Brahms - Sextet opus 18 
Johannes Brahms  - Klarinetkwintet opus 115Kom dichterbij klassiek! In samenwerking met Academiehuis de Grote Kerk, Zwolse Theaters en Orkest van het Oosten gaan vanaf 22 februari lunchconcerten op zaterdagmiddag in Zwolle van start. Het is een initiatief van Erik Olsman, contrabassist van Orkest van het Oosten, en Gerben Pol van Academiehuis de Grote Kerk.
De intieme concerten starten om 12.30 uur, telkens met een ander ensemble van Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten en zijn gratis toegankelijk. De Grote Kerk heeft onlangs een opknapbeurt gekregen en is als middeleeuwse hallenkerk met het wereldberoemde Schnitgerorgel een uitgelezen plek om te musiceren.

Programma
Van het jeugdige Sextet opus 18 tot het Klarinetkwintet opus 115 van de dan al bejaarde Brahms is een hele reis. Een reis die vergelijkbaar is met de Winterreis zoals Schubert die op muziek zette. In die steeds grotere verlatenheid heeft Brahms maar één levensgezel: de muziek. Maar wát een wonder dat diezelfde muziek voor ons nog steeds een bron van inspiratie is! Kom luisteren en beleef het mee...

22 februari         met duo Luis Gomes Andrade (cello) en Lies Colman (piano)
28 maart              met Sonsbeekkwintet
18 april                met Trompetkwartet C4
23 mei                  met ContraBasta
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.