Maria Milstein schittert in Franse romantiek
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Maria Milstein schittert in Franse romantiek

Ed Spanjaards Franse passie
dirigent: Ed Spanjaard
viool: Maria Milstein
Programma:
Ernest Chausson - Poème
Mayke Nas - Down the rabbit hole
Maurice Ravel - Tzigane
César Franck - Symfonie in d
 

Een seizoensopening in Franse sfeer! Vaste dirigent Ed Spanjaard kiest voor ‘zijn’ Ravel, ‘zijn’ Chausson, ‘zijn’ César Franck, want het Franse repertoire is zijn grote liefde. De kersverse winnares van de Nederlandse Muziekprijs Maria Milstein droomt en danst in het mooiste Franse vioolrepertoire.
 
Spanjaard breekt graag ook een lans voor Nederlands componeertalent. Voor ‘Componist des vaderlands’ Mayke Nas bijvoorbeeld, met haar lichtvoetige Down the Rabbit Hole. Een opdrachtwerk voor het Koninklijk Concertgebouworkest, maar duidelijk een blijvertje.
Neêrlands nieuwe stervioliste Maria Milstein blijft bescheiden onder alle onderscheidingen: “Voor mij is een opname nooit vijf sterren,” zei ze onlangs in NRC Handelsblad. Hoe dan ook: na haar fraaie recente cd met Frans repertoire mogen we ons verheugen op een vurige Tzigane van Ravel en Chaussons onvergelijkelijk melancholische Poème, naar de novelle ‘Eerste liefde’ van Toergenjev.
De symfonie in d is Francks enige, geschreven aan het einde van zijn leven. Een gloedvol, majestueus werk. Te weinig te horen in de concertzaal, maar terecht hartstochtelijk verdedigd door Ed Spanjaard en zijn orkest.

In Enschede en Zwolle is er een Concert Entree. Deze begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Ben Coelman.

In Enschede en Zwolle kunt u bij de uitvoering van het werk van César Franck - Symfonie in d, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

  
Vlog Michael Rein - Maria Milstein schittert in Franse romantiek
Maria Milstein schittert in Franse romantiek (Terugblik)
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.