Matthäus Passion - geannuleerd
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Matthäus Passion - geannuleerd

i.s.m. Stichting Twentse Matthäus Passion
Dirigent: Jos van Veldhoven
Koor: Consensus Vocalis
Evangelist: Andreas Post
Christus: Matthias Helm
Sopraan: Griet de Geyter
Alt: Jonathan Mayenschein
Tenor: David de Winter
Bas: Olivier Cesarini                                   
Programma:
Johann Sebastian Bach - Matthäus Passion

Bachs Matthäus Passion is en blijft in Nederland onverminderd populair. De beeldende muziek bij het lijdensverhaal van Christus raakt miljoenen mensen. Een intensere manier om de lijdenstijd te beleven dan via Bachs muziek is er bijna niet. Daarom grijpen duizenden mensen, religieus of niet, een uitvoering van de Matthäus Passion aan om zich te bezinnen en de zin van leven en dood te overdenken.

Niemand minder dan de internationaal vermaarde Bach-specialist Jos van Veldhoven dirigeert dit jaar de uitvoeringen van Bachs meesterwerk in Enschede en Oldenzaal.  Van Veldhoven was van 1983 tot 1918 artistiek leider en dirigent van de Nederlandse Bachvereniging. In die functie dirigeerde hij talloze malen de ‘nationale’ Matthäus-uitvoeringen in Naarden. Het internationale solistenteam voor de twee Twentse uitvoeringen werd in nauw overleg met Van Veldhoven samengesteld. Het orkest, Consenus Vocalis en STMP verheugen zich zeer op deze bijzondere samenwerking.

Onder Van Veldhovens leiding maakte de Nederlandse Bachvereniging concertreizen in Europa, de Verenigde Staten en Japan en kwam een indrukwekkende cd-serie met de grote werken van Bach tot stand. Als gastdirigent leidde hij onder meer het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor, het Beethoven Orchester Bonn, de Robert Schumann Philharmonie en de Essener Philharmoniker.

Veelvuldig trekt Jos van Veldhoven de aandacht met uitvoeringen van ‘nieuw’ repertoire binnen de oude muziek. In 2007 werd hij benoemd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw om zijn baanbrekende werk voor de oude muziek. Jos van Veldhoven is docent koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.


Wolfgang
In Enschede kunt u bij de uitvoering van de Matthäus Passion, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.