‘Met uw Orkest’

‘Met uw Orkest’

dirigent: Rolf Verbeek
solo-hoboïste: Erna de Koning
Programma:
Beethoven - delen uit Symfonie nr. 5
Mozart - delen uit Symfonie nr. 40
Smetana - delen uit De Moldau

Prokofjev - Mars nr. 99  
Wagner - Siegfried Idyll
Mozart - deel uit Hoboconcert

Zes kandidaten zijn ‘in training’ om als echte maestro het Orkest van het Oosten te dirigeren. Hoe gaat het met hen? Werpt de coaching zijn vruchten af? Lukt het een orkest te leiden?

Kom op 7 april kijken naar de vorderingen van de maestro’s in spé. Ze dirigeren een kamerorkest van ongeveer 35 musici in de delen van de Vijfde Symfonie van Beethoven, delen uit Symfonie nr. 40 van Mozart en delen uit De Moldau van Smetana. 

Daarnaast geniet u van een aantal andere orkestwerken door het Orkest van het Oosten onder leiding van Rolf Verbeek, zoals Prokofjevs Mars nr. 99, Wagners Siegfried Idyll een deel uit het Hoboconcert van Mozart met onze eigen solo-hoboïste Erna de Koning.

‘Met uw Orkest’ is een project van Anne Knappstein, celliste bij het Orkest van het Oosten, en inwoner van Rijssen. In navolging van het populaire programma Maestro op televisie heeft zij haar eigen dirigeerproject ontwikkeld. Het doel: afstand tussen podium en publiek verkleinen en de Rijssense samenleving betrekken bij klassieke muziek.
 

 

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.