Muziek staat nooit stil
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Muziek staat nooit stil

Muzikale initiatieven in coronatijd 

Elke andere normale dag zouden we via deze website, via nieuwsbrieven, de krant, flyers en posters langs de weg, onze concerten bij je onder de aandacht brengen. 
Je op de hoogte stellen van al het moois dat we de komende dagen op het programma zouden hebben staan. Zodat je live kon komen genieten van ons orkest in een van de vele concertzalen in Nederland.

Maar het is geen normale dag. Al dagen niet meer.

De wereld staat stil, zo lijkt het. Maar ook weer helemaal niet, als je denkt aan alle hulpverleners, het zorgpersoneel, laboranten en alle anderen die met man en macht strijden tegen het coronavirus.

Muziek staat nooit stil. Die zal altijd blijven klinken en verbinden. Troost, warmte en afleiding bieden voor iedereen die dit nu hard nodig heeft. 

Op deze pagina brengen we enkele muzikale initiatieven (van onze eigen musici) onder de aandacht. Volg ons daarnaast op facebook instagram of twitter om op de hoogte te blijven van al het moois dat in de muziekwereld gebeurt.

Muzikale boodschappen
 

 • Wat mis jij het meest?
   
  Concertmagie of thuiscomfort? In 2005 de titel van de masterscriptie sociologie van altvioliste Meintje de Roest. Nu is het thema actueler dan ooit en is ze opnieuw op zoek naar het antwoord op deze vraag. Laat jij haar weten wat je meeste mist, nu je geen concerten meer kunt bezoeken? 
  Jouw antwoord kan Meintje én ons orkest helpen om in de komende periode beter in te spelen op de wensen en behoeften van onze gasten. Reageren kan via concertmagie@hgo-ovho.nl. Alvast bedankt!
 
 • Moederdag    Op deze vreemde moederdag, waarop musea dicht zijn, orkesten niet kunnen optreden en we er al maanden niet meer zijn uit geweest bieden het Orkest van het Oosten, 1Twente Enschede en Rijksmuseum Twenthe alle moeders in Nederland een bijzonder moederdagcadeau aan.
 
 • 75 jaar vrijheid in Nederland    |     Vieren met muziek

  Op 5 mei 2020 vieren we onze vrijheid. Een vrijheid die beperkter is dan anders, maar desondanks nog heel veel mogelijkheden biedt. Als orkest vieren wij alles natuurlijk het liefste met muziek. Dat kan nu helaas niet in gezamenlijkheid. Daarom maakten wij voor jou deze film. Zodat we ondanks onze fysieke afstand toch in vrijheid verbonden blijven door middel van muziek
  .

 • Koningsdag in quarantaine
            Onze musici spelen in hun eigen straten en wijken, onder andere op Koningsdag. Bekijk hier een filmpje vanuit Borne en kijk op onze Facebookpagina voor andere plekken waar musici op 27 april het Wilhelmus lieten horen.  


Alle dagen muziek

Team Educatie wil in deze onzekere dagen verblijden met lichtpuntjes. 
De klassieke muziekkalender voor in de klas www.alledagenmuziek.com is natuurlijk
nu ook heel goed thuis te gebruiken. Elke dag vijf minuten klassieke muziek voor kinderen van 7 t/m 10 jaar oud, waarbij je niets nodig hebt. 

Een mooie manier om de dag te beginnen of als een vast rustmomentje op de dag. Veel plezier!

Spotify

Concertmeester Cécile Huijnen maakte voor ons een mindful playlist op Spotify. Een top 10 met een beetje troost, berusting en optimisme, met de stem in de hoofdrol.

'Die stille Stadt’ van Sibelius, zo toepasselijk nu. Er is natuurlijk geen dag zonder Bach. Rouw en hoop gaan samen in Taveners lied door Voces 8. En de ultieme muziek over vrijheid; de opstijgende leeuwerik. Maar ik begin en ik eindig, hoe kan het anders, met de lente.”

en voor nog meer muziek  

Via ClassicFM luister je online naar live-streams van de mooiste klassieke concerten van over de hele wereld. 

Contactloze Buitenconcerten
Club Goud is de initiator van de 'Contactloze Buitenconcerten'.
Met verrassingsoptredens vrolijken zij ouderen op die geen bezoek meer mogen ontvangen. Meer informatie
Een aantal van onze musici heeft zich ook aangesloten bij dit mooie initiatief.

Beethoven's Ode to Joy
Better Together Global Orchestras Network speelt voor u Beethoven's Ode to Joy;  Beluister hier de opname.
Een samenwerking op afstand door 140 musici uit 30 landen en 6 continenten.
 
Wilhelmus tijdens Koningsdag 2020
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.