Nieuwjaarsconcert
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Nieuwjaarsconcert

Dirigent: Thomas Jung
Sopraan: Hila Fahima  
Programma:
Giuseppe Verdi - Ouverture uit La forza del destino
Giuseppe Verdi - Aria ‘Sul fil d’un soffio etesio’ uit Falstaff
Charles Gounod - Aria ‘Je veux vivre’ uit Roméo et Juliette
Amilcare Ponchielli - Danza delle ore uit La gioconda
Giuseppe Verdi - Aria ‘Caro nome’ uit Rigoletto
Gioacchino Rossini - Aria ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia
Jacques Offenbach - Aria ‘Les oiseaux de la charmille’ uit Les contes d’Hoffmann
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Suite uit Het Zwanenmeer
 

Virtuoze opera
Een zinderend zingend Nieuwjaarsconcert waarmee het orkest 2020 inluidt. Daarvoor treedt de Israëlische zangeres Hila Fahima aan. Zij is de afgelopen jaren dé ontdekking onder de coloratuursopranen. Met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte heeft zij in korte tijd menig operatheater veroverd. Haar debuut aan de Wiener Staatsoper in 2015 werd door de critici geroemd als ‘de verassing van de avond’. Hila Fahima vult de eerste helft van dit concert met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als Caro nome uit Verdi’s Rigoletto, Una voce poco fa uit Il barbiere di Siviglia van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs Les contes d'Hoffmann.
 
Ontroerend ballet
Maar de avond is niet alleen met opera gevuld. Na de pauze is het woord aan het ballet. In beide genres heeft Thomas Jung, aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, al onschatbare ervaring opgedaan. Hij leidt het orkest in één van de bekendste Russische balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Laat je meevoeren in het verhaal over een prins, die verliefd is op een mooi meisje dat door een boze tovenaar tot zwaan is omgetoverd. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat je je moeiteloos laat meeslepen in dit ontroerende sprookje.

Voorafgaand aan het concert worden de toelichting en liedteksten uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien, dat kan door op de linkjes te klikken: toelichting of liedteksten

Wolfgang
In Enschede en Zwolle kunt u bij de uitvoering van het werk van Tsjaikovski - Suite uit Het Zwanenmeer, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.