NJO: Prokofjev en Dvorák

NJO: Prokofjev en Dvorák

piano: Severin von Eckardstein
dirigent: Georg Fritzsch
Programma:
L. Janácek - Suite uit 'Het sluwe vosje'
S. Prokofjev - Pianoconcert nr. 3 in C, opus 26
A. Dvorák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70

Met het Tweede Pianoconcert van Prokofjev won hij in 2003 het wereldberoemde Elisabeth Concours. Daarna stootte Severin von Eckardstein door naar de wereldtop. Nu, in dit Russisch-Tsjechische programma, speelt hij Prokofjevs verpletterend virtuoze Derde met het altijd gepassioneerde Nationaal Jeugd Orkest.

 

Fris, verrassend. De beste vakstudenten van de conservatoria uit Nederland en Vlaanderen bevolken de lessenaars van dit ambitieuze orkest. Goed voor veel energie en sprankeling. Niet alleen het wervelwindachtige Derde pianoconcert van Prokofjev met een briljante orkestpartij profiteert daarvan, ook de Zevende symfonie van Dvorák. De beste van de Tsjechische meester, volgens kenners. Een mengeling van diepe romantiek en de zwier van Boheemse volksmuziek. ‘Dit werk moet de wereld in beroering brengen!’ zei Dvorák. En dat doet het nog steeds.

 

De toelichting bij dit concert wordt uitgereikt in de foyer. Maar deze kunt u nu al lezen door hier te klikken.

 

Een uur voor aanvang van het concert is er een inleiding. Deze wordt verzorgd door Bart de Graaf.

 

Bij dit concert kunt u bij de uitvoering van Symfonie nr. 7 gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek. Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

 

 

 

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.